marți, 17 martie 2015

Nimic nou...


La 2 februarie 1905 în Rusia, la St. Petersburg, s-a născut filozoafa şi scriitoarea americană Alisa Zinovievna Rosenbaum, cunoscută în lumea literară sub pseudonimul Ayn Rand, care a decedat în luna martie 1982 la New York. Cuvintele acestei scriitoare nicicând nu s-au potrivit mai bine, ca în aceste vremuri.
,,Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obţii aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum  banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înţelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită şi influența lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor, ci, dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejaţi împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea  spune fără teama de a greşi, că societatea în care trăieşti este condamnată."

Ayn Rand (1950)

2 comentarii:

 1. Da... aşa o fi, dar asta nu înseamnă CEVA! Societatea este condamnată. Ei şi? Cui îi pasă?
  Nu e o noutate. Asta e de când lumea.
  Important este altceva.
  Facem noi ceva anume ca s-o schimbăm? Şi dacă am vrea să facem, suntem lăsaţi?
  Nu suntem. Asta e cea mai mare dramă a omenirii, nu că suntem condamnaţi, ci că nu suntem lăsaţi să facem ceva. Ba mai mult de atât, unii nici nu se obosesc să facă. Ne complacem aşa, în mocirla umană, în mizerie... De ce? De teamă, din comoditate, dar mai ales din NEPĂSARE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună dimineața , Roryta !
   Cred că pe undeva greșesc în felul în care percep lumea înconjurătoare. Exigența , perfecționismul , cinstea și corectitudinea , curățenia morală, nu pot fi calități într-o lume a lipsei de educație , manelizată și lăsată să zburde la voia întâmplării precum buruienile într-o grădină părăsită. Asta e senzația mea. Trăim într-o grădină plină de pir , cucută, știr, bozii...și pălămida ....pălămida are niște frunze ....uite-așa de mari ...:)

   https://www.youtube.com/watch?v=mQGdmSqtX_s

   Ștergere