joi, 18 iunie 2015

Afară plouă ...joi, 24 aprilie 2014

Afară plouă ...
  - Mamă, există Dumnezeu ?
  - Nu vreau ca să te tulbur, știu că voi la școală nu aflați mai nimic despre asta, dar cred că da, eu așa am apucat din moși strămoși și cred în El ca într-o putere care veghează de-acolo de sus pentru ca să existe un echilibru în lumea asta, pentru ca să-i pedepsească pe cei ce fac rele și să-i fericească pe cei harnici și buni. 
  - Mamă, dar dacă El veghează tot timpul, pe surioara mea de ce a luat-o la El atât de devreme, la numai un an și jumătate?
  - De bună seamă că o iubea foarte mult. Dacă o lăsa să trăiască, ar fi dus o viață nefericită. Ți-am spus că s-a născut prematur din cauza unei lovituri pe care am primit-o de la un om de nimic, pe vremea când stăteam la o coadă la carne în 1953. Micuța se născuse cu o tumoră la creier. Se dezvolta normal fizic dar psihic  nu . 
  - Și omul acela de nimic și-a primit pedeapsa pentru ce a făcut? 
  -  Mai mult ca sigur că da. Dacă nu s-o fi găsit cineva care să-l dea pe mâna justiției oamenilor, de Judecata Divină n-a scăpat ...

.............................................................................................................................................   Sandu a crescut mare , în casa părintescă n-a aflat prea multe despre Creștinism , Dumnezeu și toată pleiada de sfinți  dar...a avut parte de o educație în spiritul binelui , dărniciei și hărniciei. Era un tip altruist un băiat bun la suflet și prietenos. De la bunici mai aflase câte ceva despre Iisus și faptele lui miraculoase și într-o vacanță de vară găsise în podul bunicilor o Biblie pe care o citise din scoarță-n scoarță ...dar nu găsise acolo, pe înțelesul lui, cam tot ce ar fi vrut ...Vremea învățăturii a trecut, a venit vremea de iubit, apoi cea de muncit , apoi grijile s-au înmulțit. S-au mânat zilele unele pe altele și unele vise i s-au transformat în realitate iar altele stau în așteptare. N-a putut să realizeze nimic decât prin muncă. N-a putut nici să mintă , nici să fure, nici să înșele. Principalele lui valori de cinste și corectitudine și-au pierdut căutarea în noul regim. După căderea comunismului a urmat căderea economică a țării, plecarea tineretului în Occident în căutarea civilizației pe care țara asta n-o mai putea oferi. Căderea in gol a economiei a atras căderea in gol a sănătății, a educației, a eticii și moralei, reapariția analfabetismului și odată cu el manelizarea forțată a unei populații rămasă fără de direcție. Cu durere în suflet Sandu al nostru asista la demolarea valorilor lui morale. N-a putut și nu poate înțelege nici astăzi cum de ajung mereu la putere niște oameni de nimic, niște sălbatici mincinoși, imorali, cu o educație precară, persuasivi și ipocriți pe care-i aleg în funcții cheie un popor disperat și complet dezorientat. A doua zi după ce se văd la putere uită complet ce au promis, se dezic de orice plan pe termen lung și trec la planul pe termen scurt de înavuțire personală. Justiția oamenilor se dă cu puternicii zilei iar Justiția Divină se lasă așteptată. Politicienii se mănâncă între ei iar țara se scufundă pe zi ce trece în indolență, nesimțire, nepăsare , într-o veșnică așteptare a inundației finale și a unui Noe mântuitor .

https://www.youtube.com/watch?v=-mK7UCbE268
    
Radu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu