joi, 18 iunie 2015

Datoria...luni, 23 iunie 2014

Datoria ...

  


De când se naște și până la ultima lui suflare , omul este dator.  Dator ? Da, dator și obligat să suporte propria soartă. În prima clipă de viață e dator să ia niște palme peste fund și să ia repede prima gură de aer . Apoi e dator să tragă un țipăt de bun sosit pe această lume ca să ia o notă bună de la primul doctor care a ajutat-o pe mamițica lui să nască. E dator mai apoi să-și întărească sistemul imunitar ca să dea piept cu o mulțime de bacterii și microbi care-l vor ataca din toate direcțiile. Pe măsură ce devine conștient de propria lui existență e dator să învețe ; chestia asta nu ține mult ...numai o viață întreagă. Dacă-și va spune vreodată că le știe pe toate și nu mai are nimic de învățat, a feștelit-o. Și-a tăiat singur craca de sub picioare ! Apoi e dator să ia aminte la toate vietățile care-i ies în cale , e dator să învețe de la ele să iubească , să iubească și să fie iubit , să emane fericire și să absoarbă fericire în fiecare clipă pe care-o trăiește. E dator să fie fericit ! Chiar dacă soarta nu-i e întotdeauna prielnică el are în sânge puterea de a renaște așa cum primăvara are puterea de a topi zăpezile iernii și de a înverzi natura . Omul a fost creat pentru a fi fericit și pentru a dărui fericire și iubire. Frumusețea lui stă în sufletul lui. Sufletul lui ...ar fi bine să fie  o carte deschisă , o carte accesibilă pentru oricine . E dator să învețe că totul contează . Și vorbele și faptele și gesturile ... Vorbele pot fi balsam ori pot fi focoase nucleare în egală măsură. Lupta cea mai mare nu o dă omul cu ce este în afara lui ci chiar cu el însuși. Poți omule să te construiești frumos ori să te autodistrugi . Totul depinde numai de tine ...să nu dai vina pe destin . De tine depinde dacă vrei să faci parte din Conștiința Universală ori vrei să te situezi în afara ei . Pe măsură ce primești ești dator să dăruiești . Să faci în așa fel încât în ultima zi a ta să nu rămâi dator . Ultima zi a ta nu poți ști când este .  E sigur că te apropii de ea. Și ce este sigur e că nimic nu-i sigur !  Și asta e tot ce este mai frumos pe lume !
Radu

4 comentarii:

Cu o viaţă şi cu o moarte suntem toţi datori... Ce e între ele, depinde doar de noi să creăm frumuseţea.
Putem s-o făurim ori numai s-o contemplăm, VDD... Totul e să n-o tulburăm .
Întâi că poza e superbă. Un câmp verde, un curcubeu (promisiune și poartă către mai bine), o privire care știe și una care se străduiește să înțeleagă.
Apoi tema optimistă a omului dator să dăruiască fericire pentru că de-aia s-a născut. Total de acord, Piticule. Cu un amendament: fericiți cei care dăruiesc mai mult decât primesc!
Nu pot să nu-ți dau dreptate , Bubule . Și eu cred că dacă dăruiesc, este cineva acolo , sus, care face ca bilanțul final să fie unul pozitiv . Mulțumirea sufletească este a celui ce se simte mereu dator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu