joi, 18 iunie 2015

In poiana...In poiana lui Iohan ...
     Fără să vreau m-am trezit în poiana lui Iohanis . Nu-mi place ...dar n-am ce face ! Democrația are legile ei . Cei  mulți determină cursul istoriei. Presupun că noul ales va fi validat de Curte , va fi declarat compatibil și va putea conduce liniștit destinele țării în următorii cinci ani . Faptul că este scurt și la obiect o să facă deliciul televiziunilor de știri . Speculațiile pe tema noului chiriaș de la Cotroceni nu vor fi mai puține decât ieri. Iorga spunea că noi , românii, ne utilizăm toată energia în comentarii politice și nu avem decât puține realizări de toată isprava. Adică ...facem mult zgomot pentru nimic. 
Sub domnia lui Iohanis se pare că va fi altfel . „Lucrul bine făcut” înseamnă o bună planificare , înseamnă consecvență, lupta cu interesele partidelor , determinarea și elanul unei întregi societăți împinse de la spate de încrederea în noul conducător.  
    Încrederea nu poate fi sădită decât prin părăsirea vechiului obicei al politicienilor mioritici care una spun și alta fac.Demagogie garnisită cu ipocrizie. Duplicitarismul i-a adus pe unii în situația neîncrederii de azi, de care „se bucură” din plin . Sunt atât de multe de făcut , multe rămase suspendate în aer de ani de zile, încât o să fie nevoie de o determinare sisifică în următorii ani . Dacă m-ar întreba l-aș sfătui să înceapă prin determinarea unei susțineri politice puternice a programului său. Iar programul său ar trebui să aibă în vedere: 
    -  recuperarea drepturilor românilor de proprietari pe bogățiile țării.
    - exploatarea științifică și chibzuită a resurselor de tot felul  : aur , petrol, păduri , pământ , ape minerale și nu în ultimul rând , OAMENI .Găsirea unei metode de întoarcere a valorii acestor bogății în buzunarul fiecărui român, după modelul bine cunoscut din Norvegia unde petrolul exploatat în mările nordului aduce venituri permanente în buzunarele stăpânilor de drept- norvegienii ...
     -oprirea exodului forței de muncă și atragerea celor plecați în ultimii ani . 
     - construirea unui buget care să stimuleze domeniile neglijate în ultimele decenii : învățământul , sănătatea , cultura.
     - adoptarea de urgență a unei noi Constituții .
     - adoptarea unei legislații moderne și fără echivoc , fără subterfugii meschine care să dea posibilitatea fofilării abililor și specialiștilor în disimulări.
     - atragerea de capital străin prin crearea de facilități fiscale progresive , în funcție de rezultatele economice obținute .
     - stimularea consumului prin reducerea TVA-ului , până la limita de recuparare a lui în proporția dorită. 
     - reducerea birocrației excesive prin reducerea personalului birocratic din toate instituțiile; crearea cadrului optim pentru aceasta. 
     -  atragerea masivă a fondurilor europene ce ne sunt rezervate .
     -  dezvoltarea infrastructurii pentru transporturi.
     -  stimularea muncii printr-o salarizare corespunzătoare , la nivel european. 
     -  încetarea îndatorării la FMI și Banca Mondială . 
     -  crearea unui cadru adecvat pentru dezvoltarea domeniului îmbunătățirilor funciare - neglijat în ultima vreme .
     - dezvoltarea agriculturii  în măsura în care să ne putem asigura păpica și să mai și exportăm. Se poate !
     - dezvoltarea turismului .
     -  respectarea legilor de la vlădică până la opincă , fără favoritisme și sancționarea drastică a celor ce ocolesc legea. 
     -  adoptarea de urgență a legilor siguranței naționale care așteaptă de ani buni , uitate prin sertarele puterii . 
     -  sancționarea tuturor politicienilor care au confundat buzunarul țării cu propriul buzunar . 
 Sunt multe de făcut , multe de îndreptat , multă speranță de dat celor ce vor să-și vadă țara scoasă din marasmul  ipocriziei și demagogiei ultimilor ani . 
    „ România lucrului bine făcut ” trebuie să aibă un viitor .  Mult succes , domnule Iohanis !


     
     
Radu

2 comentarii:

Salut Radu, nu sunt cu politica si nici nu am sa fiu vreodata, asta pana atunci cand va fii un al doilea Ion Antonescu la conducerea tarii. Nu am votat nici cu Ponta nici cu Iohanis, dar asta cu Romania lucrului bine facuta, mie imi suna a ; " Sa traiti bine ", slogan cu care pocitania de Romania a umilit o tara intreaga. Ii urasc pe comunisti din toata fiinta mea,dar astia care au fost pana acum in frunte cu pocitania lor de Romania, nu au nici o legatura cu miscarea de dreapta. Mai nou, neamtul iubit de Merkel nu are nici o legatura cu liberalismul lui Bratianu. In rest, noi ( mancam ce primim la masa) votam ce vrea Merkel si FMI -ul. Cele scrise de tine mai sus sunt doar visele unui roman subjugat " Bine " de puterile Europei.
Buna dimineața, Laure !
Știi și tu că românul e tare la politichie și la fotbal. Ca și el , eu m-am băgat aici în seamă , mai mult decât era nevoie - vezi bine, pentru a-i da neamțului
niște „indicații prețioase” ...că ce-ar fi de așteptat de la domnia sa în următorul mandat. Ai dreptate , după ce am „ trait bine” fără să fi făcut mare lucru , de-acum a venit și momentul să facă cineva ceva de toată isprava . Ar fi ...ce-ar mai putea fi ? Vom trăi și vom vedea ! Să-l lăsăm pe neamț să ne inspire că....pocitania dracului ne-a inspirat destul !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu