joi, 18 iunie 2015

Socoteala ....sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Socoteala de acasa

   


Vă rog să mă iertați , dar nu mă pot abține ! :)
Am văzut aseară un om care-și cam înghițea cuvintele . După ce i-a expediat pe români să muncească pe afară că el nu avea cum să creeze noi locuri de muncă , chiar dacă promisese asta în cele două campanii ale sale -cea din 2004 și cea din 2009, respectivului i-a cam ajuns funia la par. "Amenințat că o să ajungă brutar șef după 10 ani de neîmpliniri profesionale, din cauza lui Tăriceanu care a guvernat prost timp de 4 ani și după alți 2 ani jumate pontiși pe bune" ... Deci numai cu 3 ani si 1/2  boco-ungureni , a reușit să redreseze economia, a reformat statul obez și l-a făcut suplu și isteț, a stârpit corupția și a creat o justiție independentă care-i dă imunitate până în ultima clipă a domniei. Să știți că el este foarte cinstit:  în 2009 în campania electorală a promis profesorilor că le mărește salariile cu 50 % , chiar dacă Tăriceanu striga că nu sunt bani pentru năzdrăvănia asta . Și nu erau , că repede, noul președinte vechi, ne anunța bărbătește și curajos că țara e-n recesiune și trebuie luate măsuri urgente de redresare prin scăderea nivelului  de trai al fraierilor care l-au votat. In vara lui 2012 era să dea iar de belea dar...ce să vezi...cu susținerea de-afară și a justiției reformate , cu un vot covârșitor împotriva continuării misiunii cotroceniste  de 84 % , reușește să mai fraierească încă o dată 7,4 milioane de opozanți .  Vine USL-ul la guvernare și-l face praf pe Ponta care nu are experiență și semnează un pact de respect reciproc. N-ai să vezi. Pune bețe în roate permanent , retrimite legi la parlament, trage de timp , face pozne cu duiumul și acum iese la rampă să-i roage pe românii din diaspora să iasă masiv la vot . La ei îi este ultima speranță. La cei pe care i-a invitat călduros să-și caute de lucru pe afară ...  Și ei  , docili , și cu dorința să ne fie și în țară ca afară, vor veni să voteze. Vor parcurge sute de kilometri până la secțiile - cele 294 de secții din întreaga lume. 

   Nu mi-a plăcut matematica. Dar de nevoie a trebuit să cochetez și cu ea . Și de curiozitate am făcut o socoteală. Socoteala de acasă care ...nu se potrivește cu cea din târg. Niciodată. 

    Și am plecat de la ultimele sondaje care zic că scorul ar putea fi de 46-54 pentru Iohannis. Mie îmi plac nemții , mi-au plăcut întotdeauna și cred că sunt făcuți pe lumea asta ca să avem și noi un etalon după care să ne ghidăm . Dacă ne gândim bine , nouă , românilor, ne-a mers bine când ne-au condus ei . Că a fost Carol I , că a fost Ferdinand , că a fost Carol al II-lea ori Mihai , istoria spune că domniile lor au adus progres și bunăstare celor ce au fost cinstiți și au muncit serios.
    Plecând și de la numărul total al celor înscriși pe listele electorale permanente , rotunjite la 18,3 milioane,  

   46 % x 18,3 = 8, 418 mil. 
   54 % x 18,3 = 9,882 mil. 

 Rezultă o diferență de 1,464 mil. voturi , în eventualitatea că ar vota toți românii din listele electorale permanente. Ceea ce bineînțeles că nu se va întâmpla. 
   În cele 294 secții de afară sunt  294 x 7 cabine de vot = 2058 cabine . 
 Dacă s-ar vota ca în 2009 la Paris - 1 vot în 68 de secunde , am avea 3600 : 68 = 53 voturi pe ora pe cabină . Deci :  2058 cabine x 14 ore x 53 voturi/ oră = 1,527 mil. voturi posibile . 

 Uraaa   !!!  1,527-  1,464 =   Iohannis președinte ! 

  Socoteala-i clară . Soarta românilor din țară este tot pe-afară !!!!  Vai de mama noastră ! 

http://www.youtube.com/watch?v=uZF8jCgUQFI

O să muncim la fel , iubim la fel , gândim la fel ...dar o să trăim diferit .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu