joi, 18 iunie 2015

La răscruce ...

     Ne-a plăcut , nouă, românilor, să ne aflăm la răscruce de gânduri ? 
     Când le era unora bine și le era mai sigură ziua de mâine , veneau alții și le dărâmau bordeiele , le smotoceau  nevestele și le tulburau fântânile. Din noile însămânțări veneau alți „români” la putere, unii mai chipeși și mai deștepți și cu sânge din ce în ce mai fanariot, cu duplicitatea , ipocrizia și avariția retrogradă instilate în ADN și gata de răfuială cu bunul simț și toleranța moștenite anterior. Și din toate aceste combinări  de n luate câte m , suntem astăzi, de ziua națională , din nou , pentru a nu știu câta oară , în punctul inițial, la răscruce de gânduri. În urmă cu zece ani eram plini de speranța unui nou început. „Ciuma roșie” era pusă la respect și se pregătea de domnie „spuma portocalie” ,cu promisiuni Drepte și Adevărate , nade și momeli de eradicare a corupției și trai mai bun. Noul ales ne trăgea un dos de palmă de pe scena promisiunilor fără acoperire, hlizindu-se : „ să trăiți bine! ”....„nu voi rata ocazia pe care mi-ați dat-o prin votul vostru” . Și n-a rata nimic ! 
     Acum, la plecarea de la parada militară, din Mertzanul blindat ne arunca în stilul personal, miștocăresc-gimbit : „ rămâneți cu bine...”, adică cu binele pe care l-a făcut în ultimii zece ani de la înălțimea funcției sale în care s-a menținut sfidând Constituția , legile, Parlamentul și chiar rezultatele unui referendum.
    Acum suntem cam tot acolo, la răscruce de gânduri, cu speranța înflorită că noul român agreat de o majoritate trezită în extremis și uns în capul trebii, se va ține de cuvânt și va mișca bolovanul lui Ion Roată dimpreună cu toată suflarea românească spre bunăstarea și mândria tuturor.

    Cei 823,4 km de autostradă vor mai aștepta cinci ani să li se taie panglica. Panglicarii sunt cu foarfecele pregătite să taie de-acolo de unde nu se mai poate tăia, tăietorii de lemne își ascut lanțurile drujbelor în așteptarea startului oficial, drapele negre ornează ferestrele celor din așa zisa secuime , tolerați de o majoritate flască și inertă îngrozită să nu i se ucidă și cea mai recentă speranță.

Manoleeeeeeee ! Tu dormi ? Și ce visezi ? Pe cine mai zidim ? 
   Sper că nu pe noul sosit ! 
Cred că a sosit vremea ca jocurile de culise să înceteze și totul să se spună pe față , ca legea să se respecte de toată suflarea și justiția să nu mai facă politică. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu