vineri, 16 decembrie 2016

Salutari de la nenea Iancu !

   De la votul cetățeanului turmentat au trecut o sută și ceva de ani. Multe s-au schimbat de-atunci. Industria a înflorit, agricultura a câștigat multe pariuri, transporturile s-au diversificat, revoluția culturală și-a atins apogeul printr-o manelizare generală a poporului din toate păturile sociale. Tot românul a dorit să-și adauge câte ceva la zestrea inițială. Unii au vrut bani și au făcut bani prin orice mijloace, alții au vrut titluri și doctorate și au putut să și le cumpere nestingheriți de nimeni, alții n-au înțeles nimic din ce se-ntâmplă în jurul lor și s-au apucat temeinic de băutură ca să uite de toate  și să dea colțul mai repede numai să nu mai vadă lumea lor scufundându-se. Unii au ales să plece către alte zări ca să poată trăi într-o lume civilizată. Au lăsat în urmă o țară frumoasă și bogată dar populată la vîrf de niște hahalere tupeiste puse pe jaf și dezorganizare sistematică. Cațavenci și Farfurizi , Brânzovenești și Ipingești s-au perindat la putere și au dat lovituri după lovituri până au adus țara asta în sapă de lemn. Românul cuminte a stat în banca lui cu speranța în brațe, muncind pe te miri ce și mai nimic. De la un an la altul lucrurile au mers numai în jos. Legile sunt făcute parcă numai pentru a-i proteja pe hoți. Dacă-l iei pe Eminescu și-i citești articolele pe care le scria cu justificată înverșunare în presa vremii ai să vezi că moftul și moftangiul român nu s-au schimbat mai deloc. Prietenul lui, nenea Iancu, a surprins atât de bine apucăturile vremii că nu-i de mirare că scârbit de-atâta luptă politică a preferat să-și petreacă ultimele zile de viață în Germania. Numai să nu mai vadă ciorovăiala și lupta pentru ciolan din curtea Mioriței. El este undeva ...acolo sus ! Eu ...de-aici de jos îi aud izbucnirile de râs sarcastic și chicotelile savuroase atunci când vede cum o batem în cap zi de zi, făcând scenarii și presupuneri, jucându-ne de-a Baba Oarba . Și nici n-am intrat în campanie ...
  .........................................................................................

    A fost campanie electorală, au fost alegeri bine organizate, acum suntem la Carnaval. Tinerii frumoși și liberi și-au trimis babacii să voteze și pentru ei. Și au votat cum au simțit ei că trebuie votat. Absenteismul din 11 decembrie are o explicație. Dreapta, scufundată în mocirla din capul unora se uită cu jind la stânga triumfătoare care va face jocurile și va conduce guvernul în următorii patru ani. O campanie bine condusă, cu un program clar și sfânt care poate aduce prosperitatea acestei societăți bolnave, nu putea avea ca efect decât un succes deplin. 
    Acum ne bălăcim într-o dilemă. Ce este mai tare ? Constituția țării, legea lui Năstase ori criteriul de integritate al președintelui. Dragnea - victimă a unei justiții aservită politic, a încasat o condamnare pentru că a luptat împotriva unui regim mizerabil. În loc să fie felicitat pentru lupta lui cu fiara, Justiția a găsit de cuviință să-i administreze o condamnare. 
   Poporul și-a spus părerea, a ales. Bine , rău... vom vedea. Dar el are întotdeauna dreptate !  S-o vedem pusă în fapt !  

  

    
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu