marți, 8 mai 2018

...să fac ceva pentru România !!!             Într-una din zilele trecute ascultam un post de radio mult îndrăgit de noi și ai noștri . Era invitată o jurnalistă bine cunoscută și apreciată pentru tot ce face și a făcut cu multă pasiune și pricepere în cei 25 de ani de profesie slujită cu pasiune și bună credință. Carmen Avram vorbea despre bune și rele petrecute în ultimii ani în țara noastră, dar ... cele bune sunt puține la număr iar cele rele atât de multe că ne sufocă la tot pasul. La finalul interviului își propune ...nici mai mult, nici mai puțin decât ... să facă ceva pentru România. Ca și cum  până acum n-ar fi făcut nimic. Draga de ea are un simț al datoriei pe care cei care ar trebui să-l aibă ... nu-l au. În ultima ei emisiune, Bătălia pentru România , trage un semnal de alarmă, un alt semnal de alarmă, pe care factorii de decizie din țara asta ar trebui să-l audă și să ia o atitudine fermă și fără echivoc împotriva celor ce cochetează de mulți ani cu ideea dezbinării și ruperii administrative, și nu numai, a plaiului moldo-vlaho-transilvan de astăzi, unit la 1600 de Mihai pentru puțin timp, apoi la 1859 parțial prin Mica Unire și desăvârșit prin voința unui popor unit de mari cărturari și oameni de stat de mare valoare la 1 Decembrie 1918. 
   Astăzi, la 100 de ani de la Marea Unire, văd, aud, simt ca și Carmen Avram ... că trebuie să ne trezim înainte de a fi prea târziu ... și să facem ceva pentru România. Subscriu la sentimentul că nu este o glumă. Înstrăinarea de suflet românesc a ajuns prea departe. Cine este cel ce ar fi capabil să readucă liniștea și bunăstarea sufletescă a acestei nații ? Unirea în cuget și simțiri ... mai poate ea fi atinsă vreodată ? Nu știu. Îmi doresc s-o pot simți din nou .. ca în vremea copilăriei mele nevinovate, atunci când nu eram atins de aripa murdară a politicii comuniste ... dar care politică știa să unească, să coaguleze spiritele și să emoționeze cugetul românesc de pretutindeni. Ne e rușine să fim buni patrioți ? Ne ferim de naționalism exagerat ? Alții nu au nici o rușine să pretindă ceea ce nu-i al lor. O țară frumoasă și bogată ca a noastră a devenit în zilele și nopțile albe ale revoltei decembriste din 1989 una săracă cu o industrie bună de aruncat la fier vechi. Spiritul demolator și batjocoritor la adresa neamului ăsta a fost puternic ...precum picătura chinezească și a reușit să dezbine, să rupă, să demoleze, fără să aducă nimic bun în loc. 
    Mai încearcă unii să aducă o adiere de bunăstare, de optimism, de speranță că nu este chiar totul pierdut. Dar, văd imediat riposta celor ce luptă în continuare alături de forțele răului, alături de cei ce cred în dezbinare, îi văd disperați că vor putea pierde vreo bucățică din RĂUL deja făcut.  Poate că vederea mea a îmbătrânit , poate că nu am o percepție corectă a binelui și răului, poate că ... 
 ... dar ... cu toate astea simt și eu că înainte de a fi prea târziu ar trebui ...să fac ceva pentru România !!! 
    
Trimiteți un comentariu