marți, 25 septembrie 2018

Eu și Marea Unire ...

 Politica mă interesează ca pe tot românul dornic de can-canuri și speculații , fabulații și elucubrații . Omul așezat se uită la ultimele știri și adoarme cu Luluța în gând și cu toată pleiada de politruci bine plătiți de un stat paralel cu mine și cu restul lumii de pe la noi. România mea este cea a unor oameni care-și dau mâna pentru a o face mai frumoasă și mai înfloritoare, cu o economie puternică , cu o infrastructură zdravănă , cu bogății de care să ne bucurăm cu toții , cu un președinte prieten cu guvernul țării, cu Parlamentul, dornic să polarizeze energii pozitive latente în  cei care mai suntem pe aici, înainte să vrem cu toții să plecăm pentru a ne găsi pacea și fericirea în America ori Australia, Canada, Spania, Italia …
 În anul în care ar trebui să ne simțim mai uniți în cuget și simțiri mai mult ca oricând, nu știu cum de parcă suntem din ce în ce mai dezbinați. Dihonia pune stăpânire pe sufletele noastre din ce în ce mai învrăjbite.  Cum își propune câte unul să facă ceva, are un program măreț și de lungă durată, vrea să schimbe chipul țării și să aducă prosperitate și bunăstare … nu durează mult și i se pun bețe în roate. Ba mai mult, cei ce i-au fost alături la început de drum …încet dar sigur se dezic de el sub diverse motive. 
 În aceste zile în care un președinte de partid este sfătuit să demisioneze din toate funcțiile de către cei pe care el i-a pus acolo unde sunt- în niște poziții cheie și de mare importanță- , nu pot să nu mă gândesc la destinul pe care l-a avut o alianță USL care își propusese lucruri mărețe la vremea nașterii ei. 
Alianța PSD-ALDE începe să se clatine. 
Meșterul Manole îi suflă-ceafă și-i râde pe sub mustață. Aici , pe aceste meleaguri mirifice, se pare că gena fanariotă este atât de puternică încât nu ne putem apuca bine de-o treabă serioasă că și trebuie s-o lăsăm baltă … 
Supărat de tot ce se întâmplă … și dacă tot e vorba de baltă , în an centenar … nu-mi rămâne decât să mă adaptez, să-mi iau sculele din boxă și să poposesc pe malul bălții mele preferate . 
20180918_12251920180918_165242

Niciun comentariu: